1 augustus 2013 – Yosemite

30 juli 2013 – naar Yosemite

Via de Tiogapas rijden we naar Yosemite en parkeren de camper in Tuolumne Meadows (http://www.nps.gov/yose/naturescience/tuolumne.htm). Yosemite is een populaire vakantiebestemming en wij begrijpen meteen waarom. Na iedere bocht worden we getrakteerd op weer een nieuw adembenemend uitzicht. En we snappen nu ook waarom de Amerikanen alles in Europa zo ‘cute’ en ‘pittoresque’ vinden. Dit zijn de Alpen in het kwadraat: alles is hier grootser, weidser en indrukwekkender.

IMG_4766

Yosemite

Al snel wordt duidelijk dat in het park zelf overnachten geen optie is. De campgrounds zijn grotendeels bestemd voor tenten, de weinige camperplekken hadden al maanden geleden gereserveerd moeten worden (niet ons sterkste punt) en voor de first-come-first-serve-plekken moet je ’s ochtends om 6.00 uur in de rij gaan staan (en dat is voor ons midden in de nacht).  Eerst maar eens een beetje wandelen dan. We laten ons graag adviseren; een wandeling van zo’n 5 kilometer heen en 5 kilometer terug moet goed te doen zijn. We zetten voet naar Dog Lake. Het wandelpad is steil genoeg om aardig buiten adem te raken, terwijl het hoogteverschil maar zo’n 200 meter is (van 2600 meter naar 2800 meter).

IMG_4790

Dog Lake, Tuolumne Meadows, Yosemite Park

De volgende foto’s maakten we aan het einde van de wandeling bij Tuolumne Meadows

IMG_4850 IMG_4763 IMG_4748

IMG_4844

Matthijs probeert een snellere oversteek te vinden dan via de brug, maar moet het toch opgeven

We hebben geen andere keuze dan een RV Park te zoeken buiten Yosemite, en we rijden door tot de 120 richting San Francisco. We komen uit op Yosemite Lakes RV Park, op een uur rijden van de westelijke ingang van het park (en waar we de beroerdste internetverbinding van de hele vakantie zullen hebben). Open vuur en houtskoolbarbecues zijn hier verboden (dit laatste verbod moeten we helaas in de wind slaan, we hebben alleen maar worsten, die smaken al matig genoeg als ze gebarbecued zijn, uit de pan zijn ze ECHT VIES) en de vuilnis moet in bearproof vuilnisbakken gedeponeerd worden. Ook hier dus. Wouter gaat ’s avonds nog even vissen en hoort hevig gebrul vanaf de overkant komen. Hij is er ‘niet helemaal gerust op’, ik zou zeven kleuren……

IMG_4765

Bear proof vuilnisbakken

31 juli 2013 – De volgende dag parkeren we de camper op een dagkampeerterrein in Yosemite Village, een ander deel van dit immense park. Ook hier maken we weer een wandeling. We willen de watervallen zien. Alle regen is echter blijkbaar op de verkeerde plekken gevallen (Grand Canyon, Mojave Desert) dus dit is alles wat we zien.

IMG_4865

Lower Falls, Yosemite Village

We lopen door, we willen graag naar Mirror Lake maar moeten die wens helaas opgeven. Het is warm vandaag en de waterflessen raken al snel leeg. Doorlopen tot het meer zou betekenen dat we terugkomen als het al donker is. We besluiten wat te drinken in het beroemde Ahwahnee Hotel (http://www.yosemitepark.com/the-ahwahnee.aspx).

IMG_4869

Het hotel, gebouwd in 1927, is echt prachtig en past helemaal bij de sfeer van het park.

IMG_4870

De lobby van het Ahwahnee Hotel

Het wild in Yosemite varieert van vogeltjes en eekhoorns tot herten en beren (die we niet te zien krijgen, maar dat vind ik niet zo erg). Ook hier komen we weer bekenden tegen: Woody Woodpecker en Isadora Paradijsvogel (wederom: wie haar nog kent is echt oud). We leggen ze allemaal vast.

IMG_4859 IMG_4881

Woody en Isadora, niet samen gespot

1 augustus 2013 – Na nog een nacht in Yosemite Lakes gaan we naar San Francisco. We willen naar een RV Park net ten noorden van de Golden Gate Brug. Het is de bedoeling dat we de 120 zo ongeveer afrijden en dan via San Rafael naar beneden zakken, zodat we niet door de stad hoeven. Helaas missen we een afslag. Wordt vervolgd…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s