3 augustus – San Francisco dag 2

20130803_171247 bijgesneden

Zaterdag 3 augustus – San Francisco dag 2

Omdat we zo laat zijn thuisgekomen, worden we laat wakker. Via inernet regelen we 4 huurfietsen en omdat we nog geen werkende creditcard hebben, letten we er op dat we de huur contant kunnen betalen. Ook de camping moet dagelijks, na het shot contante geld uit de atm of bij de bank, contant betaald worden.

IMG_4965 bijgesneden

We zijn pas halverwege de middag in de stad en mogen de fietsen de volgende middag inleveren. Eerst maar eens naar het beroemde Fisherman’s Wharf dan. Het is echt prachtig, maar ik vind het jammer dat de schoonheid zo wordt afgedekt door souvenirwinkels en kermisachtig vermaak. Je moet daar echt doorheen kunnen kijken.

IMG_4973

We eten bij Cioppino, maar bestellen waarschijnlijk het verkeerde eten. Trip Advisor is heel wat positiever dan wij . (http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g60713-d373650-Reviews-Cioppino_s-San_Francisco_California.html).

IMG_4951

We bewonderen de California Sea Lions, die hier sinds september 1989 pier 39 in beslag hebben genomen. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk, maar het is leuk om naar ze te kijken en ze laten zich graag bewonderen.

IMG_4972

IMG_4968

Pas in de loop van de middag breekt de zon door, de Golden Gate brug blijft in de mist gehuld.

IMG_4958

IMG_4957

IMG_4960 bijgesneden

Oké, dan de fietsen. Waar zetten we ze neer? Fietsen naar Novato is geen optie. We besluiten ze bij de Golden Gate toll gate neer te zetten en de bus op dezelfde bushalte te pakken als de vorige avond, maar dan niet meer zo belachelijk laat. En die fietstocht naar de tollgate…het is inmiddels donker geworden, en ijskoud natuurlijk, dus we klappertanden de oneindig lange weg naar de Golden Gate Brug. Onderweg kopen we nog een broodje voor onderweg, gelegenheid voor een fatsoenlijk diner is er niet meer. Weer zet de buschauffeur ons bij de camping af. Hij rijdt nu zelfs helemaal door tot aan de poort en maakt daar een sierlijke draai om weer terug de weg op te komen. Laatste ritje voor vandaag, de bus wordt schoongemaakt en gaat dan de remise in, zegt de chauffeur. Als we uitgestapt zijn vraagt Wouter zich hardop af of hij de slapende man achterin de bus wel heeft gezien. Wij zijn bang van niet…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s